Val Thorens                            

is onderdeel van het grootste skigebied in wereld, Les Trois Vallees (> 650 km)!

   is het hoogste skidorp in Europa (2300 meter)!

   is sneeuwzeker van begin december tot begin mei!

   heeft de gezelligste Aprs-ski!

   is gemaakt voor de skirs!

   ligt op een zonneplateau!

Val Thorens ligt op 2300 meter hoogte en is daarmee het hoogste skidorp in Europa. Hierdoor is Val Thorens absoluut sneeuwzeker en kan er vanaf begin december als het skigebied opengaat tot en met half mei geskied worden. Tevens ligt Val Thorens op een zonneplateau waardoor er optimaal van de zon genoten kan worden, met name in maart, april en mei. Ook is Val Thorens multifunctioneel gebouwd waardoor bijna alle appartementen aan de piste liggen en de diverse winkels, terrassen en kroegen maximaal binnen een paar honderd meter bereikbaar zijn. Bovendien is het dorp zo gebouwd dat alle appartementen veilig zijn voor eventuele lawines. Dit alles in combinatie met het feit dat Val Thorens onderdeel is van het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld en de top aprs-ski mogelijkheden die Val Thorens biedt, maakt het tot de perfecte bestemming voor iedere wintersport vakantie.


Voor een routebeschrijving naar Val Thorens kunt u terecht op de routepagina.

Skigebied:

Val Thorens maakt samen met Les Menuires, Meribel, La Tania en Courchevel, onderdeel uit van het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Meer dan 650 km pistes zijn er dagelijks geprepareerd voor skirs van alle niveaus van beginner tot vergevorderde skir. Er zijn in Val Thorens ongeveer 40 km groene pistes voor de beginners. Deze pistes liggen veelal rond Val Thorens en zijn gemakkelijk te bereiken voor de beginners. Voor de wat meer geoefende skirs zijn zon 100 km blauwe en rode pistes. Verder zijn er ongeveer 30 km zwarte pistes voor vooral liefhebbers van buckelpistes. Zo zijn er de prachtige Cascade en de Cime de Caron waar de gevorderde skir zijn kunsten kan vertonen.

Voor de echte cracks zijn er verder nog de vele mogelijkheden om buiten de pistes te skin. Zo zijn er bijvoorbeeld mooie off-piste afdalingen mogelijk vanaf La Masse of de Cime de Caron. Maar omdat Val Thorens boven de bomengrens ligt kunt u bijna overal naar beneden waar u maar wilt, zonder het milieu te beschadigen! 

Ook zijn er twee snow parken waar de snowboarders en skiers zich uit kunnen leven op half-pipes, hand rails, whoops, wall ride, table top en allerlei andere spring bulten waarvan er een groot luchtkussen (shock absorbing stunt man's) heeft waarop je neerkomt

Onderstaand kaartje geeft een overzicht van het skigebied van Val Thorens en Les Menuires.

 Pistemap Val Thorens, klik hier voor map 3 Vallees

Verder bevinden zich door het hele skigebied vele restaurants met mooie terrassen waar heerlijk gegeten kan worden (voor een redelijke prijs!) en waar natuurlijk van de zon genoten kan worden. Verder heb je vanaf de Cime de Caron een adembenemend uitzicht op o.a. de Mont Blanc. Ook beginners of wandelaars kunnen gemakkelijk naar de Cime de Caron, maar moeten dan wel terug met de cabine.

Skipas:

Afhankelijk van het niveau van de skir en of je mooie lange tochten wil maken kun je kiezen uit 3 verschillende skipassen. Voor de beginnende skir is een 6- of 7-daagse skipas waarmee je alleen in Val Thorens kunt skin voldoende. Ben je een gevorderde skir of wil je wat verder van huis beginnen, dan kun je een pas kopen voor Val Thorens en Les Menuires (Vallee Sint Martin de Belleville) of je kunt een Trois Vallees pas kopen waarmee je elke dag het hele gebied kunt doorkuisen, en dus ruim 650 kilometer piste tot je beschikking hebt.
Le Trois Vallees heeft sinds 2005 een systeem met "hands-free skipass", zodat je geen pasfoto meer nodig hebt en niet elke keer je skipas moet opzoeken. Tevens bevordert dit de doorstroomsnelheid bij de liften.

Afhankelijk van de periode waarin je gaat varieert de prijs van een 7-daagse skipas voor Le Trois Vallee tussen de 176 en 270 EUR.

Aprs-ski...

Is niet voor niets een Frans woord en de mogelijkheden in Val Thorens zijn dan ook volop aanwezig. Zo kan er meteen na het skin flink feestgevierd worden in Le Monde, Veronica Snowcaf, Snesko (Deense bar), La Foulie Douce, 360, Club Baramix, The Underground, in de hoogste kroeg van Europa O'Connells (Irish Pub) of buiten op een van de vele terrassen. Na middernacht kan er in Le Malaysian nog tot een uurtje of vijf doorgegaan worden. In deze discotheek draaien in het hoogseizoen vaak ook bekende djs uit Nederland.

Val Thorens heeft verder flink genvesteerd de afgelopen jaren, en veel beton uit de jaren 60 is verdwenen door hout en natuursteen. Tevens zijn er meer kwaliteitshotels en restaurants bijgekomen zoals de West face en L'Oxalys. L'Oxalys heeft met de Franse topkok Jean Sulpice, zelfs 2 Michelin sterren, en ook in het nabij gelegen Saint Marcel (net boven St Martin de Belleville) heeft het restaurant La Bouitte twee Michelin sterren. Alle restaurants, kroegen en discotheken liggen in de nabijheid van ons appartementen, maar je hebt in de appartementen zelf er geen geluidsoverlast van.

Kortom Val Thorens is een absolute TOP bestemming voor de echte skirs & snowboarders en tevens ook voor degene die ook 's avonds nog gezellig wil Aprs-skin. 

Hoe kom ik in Val Thorens?

Voor een routebeschrijving naar Val Thorens kunt u terecht op de routepagina.

 

Algemeen    Val Thorens    Boeking    Prijzen 
2/4p appart.  4/6p appart.  6p appart.